Rendgen

Rendgen

Rendgen

Rendgen je pouzdana i efikasna dijagnostička metoda koja umnogome pomaže u daljem lečenju pacijenta i daje veoma precizne informacije o stanju dela tela koji je snimljen. Ovaj aparat funkcioniše tako što proizvodi X zrake koji su veoma primenljivi u medicini, a bitno je napomenuti da na našim aparatima doza zračenja je minimalna. Rendgen RTG se najčešće primenjuje za utvrđivanje stanja pluća, te je shodno trenutnoj svetskoj epidemiološkoj situaciji ovo upravo jedan od najtraženijih pregleda kojim se lako dijagnostikuje upala pluća izazvana akutnim virusom. Rendgenski pregled je izuzetno pogodan i kao kontrolni pregled i snimanje pluća nakon lečenja i preležane upale.

Рендген РТГ се најчешће примењује за утврђивање стања плућа, те је сходно тренутној светској епидемиолошкој ситуацији ово управо један од најтраженијих прегледа којим се лако утврђује упала плућа изазвана акутним вирусом.

Ističemo korisne informacije o rendgenskim RTG pregledima u našim ustanovama:

  • Snimanje na našem RTG aparatu je u stojećem stavu

  • Snimci rendgenskog pregleda se dobijaju na razvijenom filmu

  • Vršimo preglede kompletnog koštanog sistema, rendgen abdomena, rendgen urotrakta

  • Rendgen RTG je izuzetno pogodan za onkološke pacijente kao dopuna za konzilijume.

Napominjemo da vršimo neophodne preglede i Covid pacijentima za koje smo odredili izolovani deo ustanove u određenim terminima. Rendgen pluća nakon preležane korone.

Zbog pogoršane situacije u našoj zemlji izazvane virusom Covid-19 sve pacijente molimo da u kliniku dolaze sa maskom, ponašaju se odgovorno prema sebi i drugima i održavaju preporučenu distancu od 2 metra. Isto tako, ukoliko nije neophodno, molimo pacijente da na rendgen preglede dolaze bez pratnje.

Kompletan cenovnik najnižih akcijskih cena za rendgenske preglede pogledajte OVDE

Top